Снимка: TrafficNews.bgОранжев код за опасно време в Пловдив е обявен за

...
Снимка: TrafficNews.bgОранжев код за опасно време в Пловдив е обявен за
Коментари Харесай

Пловдив се готви за порои и бури! Очакват се до 65 л/кв.м

Снимка: TrafficNews.bg

Оранжев код за рисково време в Пловдив е разгласен за през днешния ден. В още 9 области е разгласен предупредителния код: Велико Търново, Габрово, Сливен, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, написа TrafficNews.bg.

В Пловдив и региона се чака гръмотевична стихия с интензивни превалявания до 65 л/кв.м, предизвестяват синоптиците. 

Във връзка с предстоящите интензивни превалявания и оповестения оранжев код в Община Пловдив са подхванати превантивни ограничения. Вчера екипи на Оперативна програма „ Чистота “ и компания „ КМД “ направиха изключително разчистване на дъждоприемните шахти в целия град. Наемателите в подлезите са предизвестени, че поради мощните дъждове има заплаха от наводнения.

В Общинско дружество „ Организация и надзор на превоза “ са избрани дежурни екипи, които да реагират при проблеми с уличното осветяване и светофарните уредби.

Доброволческото формирование „ Пловдив 112 “ е оборудвано с нужната техника за съставяне на три екипа за отводняване и три екипа за вероятно унищожаване на паднали клони от пътните платна.

Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и на дежурните от Общинския съвет за сигурност: 032/ 632 511 и 032/656 785.

Денонощно се следи и равнището на река Марица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР